Tel: +31648212039 - Mail: studiomrsj@mrs-jacqueline.nl      nl nl |en gb

 Rollenspellen (Roleplay),

034 Kat in lak rollenspel hoofdpag
Muiterijgepleegde20over20bokOp deze pagina geef ik je even wat extra aan informatie over wat een Rollenspel is en waar de verschillen zijn, met iedere ander soort sessie.
Heb jij een fantasie en hoop je die bij mij te kunnen beleven in een echte werkelijkheid, neem dan gewoon even contact op om te vragen.

Rollenspellen één van de disciplines binnen de BDSM waarin ik mijn creativiteit en inlevingsvermogen ten volle kan gebruiken. Ook echt een Rol in aanneem wanneer ik het spel in ga. Een uitdaging om mijn rol zo  perfect mogelijk neer te zetten binnen de gegeven setting/verhaallijn.
 
 
 
Geen ingestudeerd spel, uit het hoofd geleerd en gespeeld neergezet. Wel heerlijk het uiterste gevraagd van mijn improvisatie binnen dat specifieke spel, waardoor ik jouw fantasie een werkelijkheid laat worden.
 

De handelingen die ik in die neergezette Rol uitvoer, komen voort uit mijn Dominantie, mijn Life-Style, die speel ik niet, maar ben ik. En die bestaan allemaal onder de veiligheid van mijn vakkunde.

Het Rolspel zelf wat ik neerzet is daar, door het scenario wat zich af gaat spelen in die rol. De outfit die ik aan heb, mijn woordkeuze, mijn taalgebruik, het accent wat ik gebruik en overig wat maakt dat je in die “wereld” even bent binnengestapt.
 

Woordenboek/encyclopedie uitleg.

Bij een rollenspel spelen twee of meer deelnemers elk minstens één rol. Een rollenspel kan gebruikt worden als psychologische test of onderwijskundige methode, maar ook echt als recreatief spel. In dat laatste geval wordt vaak gesproken over roleplay

Bij SM-rollenspel dient de dominante rol van de top(s) (bvb. opvoeder, agent, cipier) als context om door bottom(s) gespeelde onderdanige personage(s) te vernederen, slaan enzovoort, bij fetisjisten veelal met vaste componenten (zoals kostuums, werktuigen), bij anderen juist als exploratie of variatie.

 

leuk nederlandsPersoonlijk vind ik het leuk een rollenspel neer te zetten om een aantal redenen.

• Ik moet me inleven in een rol, gebruikmakend van mijn fantasie en inlevingsvermogen.
• Het is een absolute uitdaging wat tot op dit moment jouw fantasie was, zo echt mogelijk om te zetten naar een werkelijke beleving.
• Door goed te luisteren, tijdens ons rolspel, heb ik gelegenheid voor feedback of om terug komen met een actie. Zeg maar "op iedere actie volgt een reactie".
• Het is voor mijzelf heel spannend of/hoe jij reageert, waardoor de verhaallijn dus wel of niet lekker gaat lopen.
• De nodige voorbereiding en creativiteit wat betreft mijn kleding en make-up.
• Ook het onverwachte aspect in deze kan heel leuk zijn. Want ik kan vooraf of n.a.v het intakegesprek wel een richting in een verhaallijn bedenken, maar als jij dat niet oppikt, neemt het spel ineens een heel andere wending.
• Geestelijk is het voor mij een uitdaging om ieder detail op te vangen, en de bal spreekwoordelijk terug te kaatsen.
Dan is het mijn uitdaging, dat het een goedlopende verhaallijn, beleving, sessie is geweest. Waarbij, wanneer jij weer vertrekt nog echt wel terug denken zal aan de outfit en persoon die je tegenkwam zojuist.

 

© Mrs. Jacqueline