Tel: +31648212039 - Mail: studiomrsj@mrs-jacqueline.nl      nl nl |en gb

zweep ani   Zwepen

Bij een zwepensessie heb ik het ook echt over een zwepensessie.

Het is dus een sessie, waarin ik bijna alleen met zwepen en slagmateriaal bezig ben.
Ik maak daarbij hooguit gebruik van een blinddoek of hoofdkap, een mondknevel en de boeienset, waarmee ik jou aan de takel of kettingen vast kan zetten.

Een goede zwepensessie vind ik zalig om te geven en fantastisch om te mogen beleven.

 zweep3

Vlak voordat ik begin selecteer en kies ik zorgvuldig mijn zwepen uit. Ik pak ze en voel ze en bepaal in welke volgorde ik deze ga gebruiken.
Tijdens een goede zwepensessie probeer ik mijn zwepen zo te kiezen, dat ik met iedere zweep verschillende dingen kan doen en ze ook verschillend en afwisselend kan inzetten.

Wanneer ik dan begin, vind ik het een uitdaging om zo lang mogelijk bezig te kunnen zijn met het bewerken van het lichaam. Want dat is voor mij absoluut genieten, maar tegelijkertijd wil ik de persoon die ontvangt ook volop de kans en gelegenheid geven om te kunnen genieten en eruit te kunnen halen wat “nodig” is. Dit doe ik door het lichaam als het ware te laten praten.

Tijdens het bezig zijn en het geven zie ik zoveel gebeuren en dat is een show op zich.
De kleur verandert heel langzaam, de ademhaling verandert en gaat als het ware een eigen leven leiden. De lichaamshouding verandert en het lichaam gaat een eigen spel met mij spelen van aantrekken (aanbieden/opzoeken) en afstoten (ontwijken/wegtrekken).

Dit alles gebeurt vaak zonder dat de ontvangende persoon het bewust meemaakt. Het lichaam reageert zelfstandig op wat het ervaart en in dezelfde tijd gebeuren er in het hoofd hele andere dingen (emotie, leegmaken, strijd, vechtlust, enz).

Aan het einde van zo’n sessie is het bijkomen. Bijkomen door je even lekker te laten zakken, een welverdiende knuffel te ontvangen, even lekker uit te huilen, gewoon even lekker in mijn armen te liggen of met je hoofd op mijn schoot jezelf te “bewonderen” in een spiegel, gewoon nog even wat te drinken, enz.

En wanneer ik dan een “herboren” persoon mijn studio zie verlaten, is het mijn tijd geworden om bij te komen.

zweep1

En kan ik niet anders, dan bij mijzelf te concluderen, dat ook ik heb genoten en trots ben dat de ander dat stuk aan mij heeft willen geven om zo voor jou te mogen zorgen.

 

Eerlijk gezegd kan ik best wel eens jaloers zijn op degene die ontvangen heeft, wanneer de sessie is afgelopen. En wel om verschillende redenen.
Ik heb gezien hoe deze persoon genoot, ik heb ervoor gezorgd dat het lichaam (de rug, de schouderbladen, de borstkas, enz) een hele mooie warme kleur heeft en weet dat het gevoel daarin nog een tijd aan kan blijven. Samen hebben we ontzettend hard gewerkt maar ik ben degene die bekaf is en de ander heeft vaak juist meer energie dan voor de sessie plaatsvond. Ik ben het middel tot en weet wat dat middel voor iemand kan betekenen.
Vaak hoor ik dat één zo'n sessie meer voor de persoon heeft gedaan, dan verschillende sessies bij het RIAGG.

 

Een zwepensessie kan dus ook een heel therapeutische sessie zijn of achteraf blijken te wezen. Waarbij de vraag wel oprijst voor wie van ons tweeën (de ontvanger of de gever), het de meeste therapeutische inhoud heeft.
De zwepen staan hierbij voor heel heftig, pijn, afzien, ondergaan, overgeven aan, enz.
Tegelijkertijd staan die zelfde zwepen voor koestering, groeien, kracht, intimiteit, loslaten, enz.
Ik kan je vertellen dat degene die dit stuk lezen en weten wat hier staat, de personen zijn die dit weten.

 

Natuurlijk is dit niet de enige soort sessie waarbij ik mijn zweep(en) gebruik, daarnaast gebruik ik eigenlijk in heel veel sessies in meer of mindere mate een zweep.
Natuurlijk is er met een zweep zoveel meer mogelijk dan alleen maar zwepen. Bijvoorbeeld: dreigen met, strelen, strafpunten inlossen enz.
Maar er zit zeker een verschil tussen alléén een zwepensessie en andere sessie waarbij ook deels zwepen worden gebruikt.

© Mrs. Jacqueline