Tel: +31648212039 - Mail: studiomrsj@mrs-jacqueline.nl      nl nl |en gb

Machteloosheid/Claustrophilia

Machteloosheid; het machteloos maken van iemand, iemand in een positie brengen, waarin hij of zij niets meer kan, de ander de macht ontnemen. The love or arousal of enclosed, tight places. Claustrophilia, wanting to be reminded of the body through spatial constraints.

Een onderdeel wat best wel vaak gevraagd wordt. En iets wat ikzelf vrij regelmatig, in een wisselende vorm, tijdens een sessie heel graag toepas.

 

Machteloosheid kan in iedere soort sessie. DSCF0288 MachteloosheidMachteloos zijn is iets wat bij veel onderdanige tot de verbeelding spreekt. (het overgeleverd zijn aan de "grillen" van de Meesteres).
Machteloos zijn kan in verschillende vormen.
*Volledig machteloos gemaakt worden door bijvoorbeeld te zijn vastgezet, of opgesloten.
*Voor een deel machteloos zijn, zodat het bijvoorbeeld moeilijker wordt om een opdracht uit te kunnen voeren.
*Een relatief klein onderdeel binnen een sessie.
*Iets wat een hele sessie in beslag neemt, omdat de kick dan dus echt alleen machteloos zijn/gemaakt worden is.

Tijdens zo’n sessie kan ik je op verschillende manieren machteloos maken.
Maar kan het ook op 1 specifieke manier doen, waarbij ik het langzaam uit- of opbouw (denk bijvoorbeeld met touw wat ik steeds verder uitbreid).
 
Met behulp/gebruik te maken van allerlei verschillende middelen.
Touw – leren riemen – folie – tape – mondknevels – blinddoeken – hoofdkappen – leren wanten – bondagebank – kooi – netten – deprivatiemiddelen en nog zoveel meer andere attributen.
Natuurlijk kan ik ook mijn eigen lichaam inzetten bij het jou machteloos maken.
 

 

Machteloos; voor mij houdt dat ene woord eigenlijk ontzettend veel in.
En het geeft mijn fantasie alle ruimte om met mijn gedachten te spelen.
Wanneer ik je machteloos maak, ben ik heel bewust bezig om je stapje voor stapje iedere macht en vrijheid te ontnemen. Dit geeft mij een ongelooflijk gevoel van Macht/Power ik besef me terdege dat met het beslissen van iedere stap ik de regie en controle heb hoever ik jou daarin meeneem. En je uiteindelijk in een hulpeloze toestand aan mij overgeleverd laat zijn.
Tegelijkertijd besef ik heel erg goed dat jij een ongelooflijk vertrouwen in mij hebt. Jezelf overlevert aan mij en daarbij weet dat ik nooit misbruik maak en over jouw grenzen heen zal gaan. En jij weet dat ik goed op je zal passen en zal zorgen dat je in die machteloze situatie veilig bent.
 

adembenemingDaarnaast gebeurt er op datzelfde moment nog iets heel anders, namelijk: geef ik ook jou juist de “macht” en ruimte. Want;
* Jij hoeft helemaal niets, je kunt je helemaal terugtrekken in jezelf. Jij hoeft even totaal helemaal geen beslissingen te nemen of dingen te regelen.
* Je hoofd krijgt de kans om leeg te worden.
* Het lichaam hoeft alleen maar te ondergaan of juist niet. Natuurlijk hoef ik niet persé iets te doen met iemand in een machteloze positie. Ik kan je ook gewoon een tijd aan je “lot” over laten.
Dit alles hangt af van fantasie, grenzen, mogelijkheden (medisch), wat in het voorgesprek is gezegd. Wanneer ik wel of niet iets doe.
Maar wat ik ook voor je beslis, ik houd je in de gaten.
Of jij dat bewust merken zal of er totaal geen weet van hebt, dat ik naar je kijk, vlak langs je loop of even je ademhaling check is iets om uit te vinden. Jij bent degene die daar zelf achter zal moeten komen, ik kan je daar geen antwoord in geven.
Wat kan die Machteloze toestand je brengen?
Ben je wel eens eerder in zo een situatie geweest, omdat jij daar zelf voor koos, heb je vermoedelijk een beetje een idee.
Wordt het je eerste keer dat jij zo een ervaring aan zal gaan, is het wat je uit zal moeten vinden vanaf het beginpunt.

Wat ik je kan garanderen, is dat het misschien heel anders is dan je van tevoren had bedacht.

© Mrs. Jacqueline