Tel: +31648212039 - Mail: studiomrsj@mrs-jacqueline.nl      nl nl |en gb

Bondages en middelen,        Hoofdpagina images vincilagnia


Bondage kan op veel diverse manieren, met vele verschillende materialen, voor vele verschillende doeleinden worden ingezet.

Wat ik hier wil doen is een uitleg geven over een aantal bondage materialen en proberen uit te leggen wat mijn Passie is.
Ik het zelfs gaandeweg de jaren heb uitgebreid en heb bijgeleerd op verschillende Disciplines hierbinnen en mijzelf er steeds meer in heb verdiept.
Waarbij een goed gekozen en aangelegde bondage vele extra mogelijkheden kan bieden. Waar ik natuurlijk graag gebruik van maak. En sinds de start van mijn 16e jaar nu, ook een extra Dimensie hierbinnen heb gestart namelijk de zogenaamde Shibaribondage, iets waarvoor jij afzonderlijk zou kunnen boeken en je ook in een vaste vorm zou kunnen opgeven.

 

Op deze hoofd pagina zul je dan ook eerst een korte beschrijving lezen van de verschillende bondage materialen die in mijn studio worden gebruikt en ik dus mee werk. En verder nog wat algemene info over veiligheid en hygiëne. Wil je over een specifiek materiaal meer weten/lezen, of van misschien zelfs wel allen, dan kun je doorklikken (nog niet onderstreept volgt nog een later tijdstip).

Siervorm bondage (van touw),
Bijvoorbeeld een korset/harnas, vind ik heel leuk om bij iemand aan te leggen. Het kleedt de sub zeg maar aan, en het kan ook heel mooi staan bij iemand. Bovendien zal een harnasbondage van touw, al leg ik deze precies het zelfde aan, nooit het zelfde eruit zien omdat de touwen op ieder lichaam anders zullen gaan zitten vanwege de vormen die het lichaam zelf heeft. Daarnaast is er een grote mate van lichamelijk contact terwijl ik de bondage aanleg omdat mijn handen overal komen waar ik het touw wil hebben, kriebel, of streel tussendoor enz.
De bondage die ik ooit als eerste leerde aanleggen en terugdenkend, wat zag ik toen niet, wat nu jaren erna zo mijn uitdaging is geworden met een oneindigheid aan mogelijke opties.
Een sierbondage kan kort of lang duren om aan te leggen. Dit hangt af van hoe uitgebreid ik het harnas maak. Maar natuurlijk ook van wat iemand heeft verteld tijdens ons voorgesprek. Daarnaast kan ik het harnas gebruiken om verder mee uit te breiden. Wanneer je aangeeft dat een bondage jou wel iets lijkt, maar zegt er nog totaal geen ervaring mee te hebben (dus je bent nog nooit eerder gebondeerd), zal ik eerst beginnen met een simpele harnas. Hierdoor krijg je de gelegenheid te ervaren hoe het werkelijk is om touwen om het lichaam te voelen, maar tegelijkertijd zijn je armen en benen gewoon vrij. Dit doe ik uit een oogpunt van veiligheid, om je eerst de gelegenheid te geven te “voelen”. En kan ik zien hoe jij op een bondage met touw reageert. Het kan gebeuren dat iemand angstig wordt, het warm krijgt, misschien ligt gaat hyperventileren, of zelfs flauw dreigt te vallen.
Het moment dat de persoon een bondage werkelijk ervaart en de strakke touwen om zich heen voelt

Wanneer ik zie dat het goed gaat en ook die seintjes krijg van jouw, mijn sub, kan ik in volgende sessies of misschien zelfs op het moment zelf, besluiten ermee verder te gaan en je langer mee te nemen hierin.

Snelle vorm(en) bondage,
Een ander soort bondage die ik heel leuk vind is een vrij snelle bondage aanleggen. Hiervoor zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden wat materiaal keuze betreft, die ik te beschikking heb.
Zoals leren riemen, boeien, om je snel vast te zetten of te fixeren en ja ook met touw kan heel snel je iets afgenomen worden. Of bijvoorbeeld een bepaald lichaamsdeel onder spanning gezet worden. Daarna pijnelementen toebrengen, plagen, kietelen, vernederen, enz. Wat, hangt natuurlijk af van je wensen en grenzen en van mijn fantasie en “stemming”. Net naar gelang het effect wat ik ermee wil bereiken kan ik er voor gaan om alleen bepaalde lichaamsdelen te bonderen. Zodat bijvoorbeeld mijn slaaf niet meer kan opstaan, of je geheel te bonderen zodat jij helemaal niets meer kunt en overgeleverd bent.

 

 MG 0055

Hieronder een korte introductie gezet van de verschillende soorten materialen die ik heb. En wanneer je het betreffende woord onderstreept ziet, kun je erop doorklikken voor een extra (uitgebreide) uitleg met foto’s.

 

Foliebondage, (Clingfilm)

Folie kan ook op verschillende manieren worden toegepast. Ook hiermee bijvoorbeeld alleen je romp met je armen, alleen je armen, alleen je benen. Of je volledig inpakken. Wanneer ik daarna wat openingen in de folie maak op strategische plekken, de mogelijkheid om te plagen of pijnelementen toe te passen. Maar ook bij een Breathplayscene kan folie een hele (angstige) mooie uitdaging zijn om dan mee te werken. Veel redenen die hiermee juist te combineren zijn wat folie hiervoor geschikt maakt.

 

Riemenbondage, (Leather belts).
Een heel andere sensatie en mindset die (lederen) riemen je kunnen geven. Ook bijvoorbeeld bij een verhoorsetting kan dit zeker een hele leuke toevoeging zijn.

 MG 0417 360 Website formaat aangepast

 

Touwbondage, (Rope).

Tja, wat kan ik hier nu over zeggen, los van de voorbeelden die ik op deze pagina al als stukje inleiding heb geschreven. In mijn studio zijn in elk geval verschillende touwsoorten aanwezig (waar het touw van gemaakt is dus), deze verschillen maken dat ik het in water kan gebruiken of natuurlijk gewoon droog o.a. Ook zit er verschil in het risico van op te lopen touwmarks (voor jouw die geen zichtbare merktekens mee mag nemen kan dat een verschil maken). In techniek werken die verschillende ook anders, dat is dan voor mij weer heel handig. Wil je heel veel meer weten, klik gewoon even lekker door daar tref je nog veel meer aan over touw en ook mijn persoonlijke stukje over hoe het voor mij allemaal begon. Mijn ontdekkingsreis en leerproces en gevoel met touw. Veel leesplezier.
En natuurlijk als extra ook het materiaal waarover ik eerder al een stukje liet vallen wat ik gebruik bij mijn Shibaribondages.

Tapebondage,

Leuk om te gebruiken als versiering bijvoorbeeld wanneer ik het leuk vind om een (kerst)cadeautje van je te maken en deze op te leuke met een strik van tape. Natuurlijk werkt tape ook perfect als blinddoek, of kan ik je hoofd ermee inpakken op een snelle manier, zodat jij mag hopen dat ik je neus vrijlaat om te ademen. Maar naast die specifieke tape heb ik nog andere tape in twee verschillende breedtes, deze zijn heftiger kleven aan zichzelf als materiaal en niet aan jouw, maar maakt tegelijk je beperking en bewegingsvrijheid zoveel minder.

Overige (Lederen) bondage materialen,

Naast de verschillende materialen om je mee te bonderen zijn er natuurlijk ook nog andere dingen waarmee ik jouw in meer of mindere mate de vrijheid zou kunnen ontnemen, denk aan; Single-glove, Lederen bodybag (laat ik dan daarbij je hoofd wel vrij of gaat ook die in het hoofddeel van de bodybag opgesloten worden en geeft dat je een total inclosier als beleving). Leren wanten, boeien sets, maskers, mondknevels, spreidstangen, enz). Dus wat zal het worden waardoor jij overgeleverd zal zijn aan mijn grillen.

 

Doel, Al de bovenstaande bondagemiddelen/attributen zijn voor vele doeleinden in te zetten o.a.
* Om 1 of meerdere lichaamsdelen onder spanning te brengen waardoor alles intenser/gevoeliger wordt.
* Om jouw op de plek te houden waar ik dat wil, of om je compleet machteloos te maken en overgeleverd te laten zijn aan mijn grillen.
* Om een lichaamsdeel beter bereikbaar te laten zijn (bijvoorbeeld je billen voor zweepgebruik).
* Bij opsluiting (Bodybag),
* Als een Mindplay.
* Om jouw te kunnen takelen.

 

 

Nog even wat belangrijke weetjes:
Bij iedere vorm van bondage heb ik altijd mijn EMT sheers (reddingsschaar) binnen handbereik.
Natuurlijk worden de touwen en lederen bondage middelen daarna goed gereinigd voordat ik ze bij een volgend persoon gebruik.
Onnodig om te vermelden denk ik, dat een foliebondage & tapebondage van éénmalig gebruik zijn.

© Mrs. Jacqueline