Tel: +31648212039 - Mail: studiomrsj@mrs-jacqueline.nl      nl nl |en gb

sleutel 24686 Gekooide NachtsessieOpsluiting, het woord zegt het eigenlijk al.

opsluitHet worden opgesloten, aan je lot worden overgelaten en niet weten hoelang het duurt voordat de Dominant weer terug komt om je te bevrijden.
Claustrophilia, Een Fetish voor kleine ruimtes, opgesloten worden in beperking! In het Engels is daar een woord en uitleg voor die het waarschijnlijk nog het beste aangeeft en waarmee het absoluut onder de noemer van een Fetish kan gelden namelijk;
claustrophilia, The love or arousal of enclosed, tight places.


Voor veel mensen is dit een kick, een fantasie, een vorm van overgave, van loslaten, een spanning. Opsluiting kan voor een korte periode bijvoorbeeld een half uur of voor een veel langere periode bijvoorbeeld een dag. Het gebeurt dan o.a. in een kooi, kast, daarvoor speciaal gemaakte gevangenisruimte, enz.
Opgesloten in een kooi, op mijn website, anders dan machteloosheid (een ander stuk waarover ik heb geschreven). Toch wordt het ook benoemd onder hetzelfde Engelstalige woord. claustrophilia might be a name for wanting to be reminded of the body through spatial constraints.
 
 
Het met jezelf worden geconfronteerd zonder enige aandacht van een ander. Hierdoor kan het dat jij verschillende dingen gaat ervaren (wat, is natuurlijk heel persoonlijk, net als de reden waarom jij het verlangen hebt om te worden opgesloten). Dingen als spanning, angst, overgeleverd zijn aan, emotie, controle verlies, vernedering, straf, enz.
 
In mijn beleving zijn er verschillende vormen van opsluiten. Opsluiting in een kooi, waarbij ik iemand aan zijn of haar lot overlaat. Een andere vorm van opsluiting is ook wanneer ik je vast leg en alleen laat.
 
Opsluiting kan daarnaast ook een ander “doel” dienen. Namelijk om de onderdanige juist heel duidelijk de machtsverhouding te laten zien/voelen. Dit kan bijvoorbeeld in een kooi en op verschillende manieren. Door de kooi heen praten naar mijn slaaf, mijn sub pijn toebrengen door de tralies van de kooi heen. Of juist “nerveus” maken wat een Mindplay uitdaagt en een vorm van aan-afstoten “speelbaar”maakt. Niet in de laatste plaats geeft het mij ook een kick om iemand in een kooi te zien, overgeleverd aan mijn grillen.

Ik ga proberen dat hieronder te verwoorden. Bij het echt opsluiten, dus jou aan je (zijn/haar) lot overlaten voor een X duur, is voor mij een spannend moment.

Aan de ene kant ben ik verantwoordelijk en moet ervoor zorgen dat het goed met jou gaat. Tegelijkertijd is het een uitdaging te proberen aan te voelen wat er zich in jouw hoofd en lichaam afspeelt, terwijl jij bent opgesloten.

Want alleen dan kan ik een goed gepland moment kiezen om weer even binnen te stappen en te zien hoe het met mijn “slachtoffer” gaat.

Aan de andere kant kan ik de opsluit juist gebruiken om wel heel nadrukkelijk met je bezig te zijn mentaal en zelfs ook een stukje fysiek. Geef ik je duidelijke dingen te doen, die maken dat jij pas na goed volbrengen weer uit de kooi gelaten wordt.

Bespeel ik je met woorden en verwachtingen die je te wachten zullen staan nadat ik je eruit heb gelaten.
Of laat ik je tijdens je gevangenschap afzien door je bijvoorbeeld alleen maar in een staande positie te laten zijn.

Mijn idee bij opsluiting is, wanneer ik het helemaal zelf kan indelen tijdens een sessie. Voor welke duur ik je alleen laat, hoe vaak ik je alleen laat, en op welke manier ik je alleen laat (natuurlijk zal dit wel altijd op een veilige manier zijn binnen jouw lichamelijke mogelijkheden).
Dit geeft mij namelijk de gehele creatieve vrijheid waarom opsluiting iets is wat ik leuk vind binnen een sessie. Tegelijkertijd geeft dit jou het onverwachte binnen een sessie van het niet weten en het overgeleverd zijn aan mij en mijn grillen.

En mijn idee is ook bij het wel aanwezig blijven tijdens je opsluiting, de vrije hand te hebben in wat ik je dan laat overkomen.

Hierdoor kan het dus wanneer je een sessie boekt met daarin de kooi (opsluiting) verwerkt, dat ik dat verdeel in meerdere stukken door de hele sessie heen.

 DSCF1008 kooi of opsluit

Opsluiting kan op verschillende manieren een onderdeel zijn van, of binnen een sessie. Ik focus mij natuurlijk op de opties bij mij specifiek hierbij in de voorbeelden.

* In een rollenspel;
– waarbij er rondom een verhoor bijvoorbeeld een deel, of meerdere delen opsluiting in de sessie wordt verwerkt. Of als een straf binnen de setting van het spel.

* Een rustpunt onderdeel:
-- een deel zijn wat als “rustpunt” telt om je sessie te breken.

* Binnen een Mindplay, Vernederingssessie:
– terwijl jij in de kooi zit, zal ik je bezig houden met woorden, opdrachten of fysiek.
Bij bovenstaande voorbeelden zijn het kortdurende delen waarbinnen een vorm van opsluiting gebeurd.

 

© Mrs. Jacqueline