Takelen

Eén van wat misschien wel tot mijn grootste uitdagingen behoord is takelen.

Een uitdaging om te kijken of ik jouw heel erg veel tegelijk kan laten beleven in een extra dimensie, het luchtledige. Hangen, schommelen, genieten, afzien, strijden, overgave en nog zo veel meer, hangend tussen hemel en aarde.

Iets waarbij ik mijn fantasie de vrije loop kan laten, iets heel moois vol met spanning kan opbouwen, mijn creativiteit in gang kan zetten, met een euforie gevoel wanneer ik mijn “slachtoffer” de lucht in zie gaan. Hiermee is iets in mijn hoofd een zichtbaar, voelbaar, beleefbaar, bestaand geheel geworden.

Voor mij, is het gegeven takelen een ingang om het op zo veel mogelijk manieren te kunnen doen. Dingen als horizontaal, verticaal, zittend ik ga ze zeker niet uit de weg.Kortom met takelen zijn verschillende dingen mogelijk. Maar welke hangt o.a. af van:   

*Het doel wat ik ermee voor ogen heb.

*je ervaring die jij met takelen wel of niet hebt hiermee.

*De leeftijd en je gezondheid. (heb je een hartziekte, een oog aandoening zoals Glaucoom, Hypertensie/Hoge bloeddruk, of ben je zwanger mag je niet inversie hangen).  (People who have heart disease, high blood pressure, eye diseases (such as glaucoma), or are pregnant are at higher risk for the dangers related to inversion therapy).

*Fantasie en de grenzen die jij aangeeft en aankan.

*Waarom ik jouw graag wil takelen en hiertoe heb besloten.

*En natuurlijk niet in de laatste plaats mijn fantasie van alles wat er dan in mijn hoofd ontspruit.

Ook de middelen waarmee ik je kan takelen is een absolute uitdaging voor mij om mee aan de gang te kunnen gaan en in de loop der tijd heb ik dan ook al vele verschillende spullen hiervoor kunnen verzamelen en aangeschaft. Dit alles ten doel om mijn eigen onuitputtelijke fantasie te kunnen voeren om in mijn hongerige fantasie nooit te kunnen/hoeven berusten.

Inmiddels zijn in mijn studio dan ook o.a. een schommel, een hangstoel, lederen banden, touwen, voethangboeien, het wiel en nog veel meer attributen aanwezig.

Al deze materialen die ik inmiddels ter mijn beschikking heb staan kunnen voor een grote variëteit aan takelervaringen zorgen. Welke en wanneer hangt af van de mogelijkheden die zich voordoen en daarnaast natuurlijk ook altijd mijn fantasie, de tijd die ik heb en in hoeverre jij open staat voor een nieuwe beleving.Wat kan ik dan allemaal met je wanneer ik je takel en voor me heb hangen;

*Met touw kan ik jou onder andere zowel horizontaal als verticaal op verschillende manieren takelen. Vervolgens kan ik daarna heerlijk met mijn nagels, een Violet Wand, of bijvoorbeeld kaarsvet en ijsblokjes aan de gang.

*Met de voethangboeien lijkt het me vanzelfsprekend dat het verticaal is met je hoofd naar beneden. Hierdoor kan ik je o.a. anaal plagen en niet te vergeten plagen en bewerken met een zweep. Klemmen, kaarsvet. En mijn nagels zijn dan natuurlijk ook mijn lol om mee bezig te zijn.

*In de schommel ben je voor mij heerlijk toegankelijk wanneer ik met je bezig wil zijn op oog hoogte. En kan ik o.a. allerlei CBT spelletjes en tepelwerk doen.

*in de stoel kan ik je opsluiten met folie, kietelen onder je voeten.

*in mijn bondage hangstoel kan ik je zwevend volledig machteloos maken.

*Op het wiel kan ik je juist heel erg vast of juist haast niet vast neerleggen en ben je ook toegankelijk voor mij om te nemen op je kwetsbare plaatsen.

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk en zijn dit alleen wat voorbeelden die ik hier gaf.

Tja, en dan is er natuurlijk ook nog de vraag wat zal ik met je doen wanneer je daar werkelijk getakeld hangt en in hoeverre heb ik je lichaam of delen daarvan bereikbaar gelaten voor mij om mee bezig te kunnen zijn.

*Misschien moet je dan juist wel heel hard werken om mij tevreden te stellen door bijvoorbeeld hangend op je hoofd met mijn laarzen/schoenen aan de gang te moeten.

*Of je strijdkracht diep in je zoeken bij de pijnigingen waaraan je niet kunt ontsnappen. En komt je masochistische kant ruimschoots aan bod.

*Wordt het misschien juist wel een enorm rustpunt waarbij ik je langzaam laat wiegen en heerlijk in jezelf laat verdwijnen.

*Ben je volledig machteloos overgeleverd aan me en strak vast gesnoerd of niet. Als je dan ontdekt volledig machteloos te zijn, is dat een proces wat ik heel langzaam heb opgebouwd, om het over je heen te laten komen en in een rust van acceptatie te glijden. Of heb ik het snel gedaan om je daardoor te kunnen laten afzien bij alles wat ik met jouw en je lichaam in petto heb.Vraag ik veel van jouw inzet en je geduld, aan mij te geven, dan;

Ga ik meestal met touw aan de gang. Ook hiermee kan ik je op verschillende manieren gaan takelen, misschien moet ik zelfs wel zeggen op de meeste manieren. Want touw en mijn fantasie maakt de mogelijkheden oneindig. En dat is juist waar mijn uitdaging ligt, het beginnen met touw en deze vervolgens te weven en op jouw lichaam aan te brengen totdat er iets heel moois ontstaat om naar te kijken en tegelijkertijd iets heel veiligs en spannends ontstaat om jouw mee van de vloer te laten opstijgen. Iedere keer weer een echte uitdaging voor mij om het te doen. Iedere keer voor jouw een uitdaging om te ondergaan en te beleven. En iedere keer voor jouw een overgave om je geduld te geven en mij een euforie te geven wanneer jij daar dan uiteindelijk hangt door mij.Vaak heb ik in mijn hoofd een theorie en is het mijn doel dit in de praktijk te laten ontstaan. Om je hiervan deelgenoot te maken heb ik een verslag geplaatst wat ikzelf heb geschreven n.a.v. Nieuwsgierig? Dan veel leesplezier toegewenst. *Van theorie naar praktijk.Wat het ook is en welke vorm het wordt, zul jij pas weten als het zover is. En iedere keer zal daarbij weer anders zijn en je een nieuwe ervaring geven.

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk, wat hangt voor een groot deel af van jou enthousiasme en overgave. En mijn fantasie.© Mrs. JacquelineTerug naar mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

(Folie).

 

 

 

(Inversie).

 

 

(Net).