Ponyplay

 

Een verschrikkelijk leuke spelvorm waarbinnen opdrachten uitvoeren, 1 worden met de ruiter (lees Mrs.), overgave, strijd en nog veel meer inzit. Daarom wil ik proberen hier een klein beetje de “magie” te omschrijven van wat ik vind dat een goed ponyplay spel heeft. En ik begin met een klein stukje historie van mijzelf.

 

Tot een aantal jaren terug heb ikzelf veelvuldig paard gereden en heb daaraan voorafgaand natuurlijk ook de nodige lessen gehad. Ik weet dus niet alleen dat een paard een Edel dier is, maar heb ook van dichtbij mogen zien waarom ze dat zijn. Omdat ikzelf een enthousiast ruiter ben geweest weet ik welke kracht en passie er tussen ruiter en paard kan ontstaan, ook wat een paard allemaal aangeleerd kan worden en hoe paard en ruiter met de nodige oefening één kunnen worden.

 

Natuurlijk is het berijden van een echt paard en een Ponyplay spel niet op alle fronten te vergelijken met elkaar maar de uitdaging, lol, interactie, het samen één worden beleef ik met beide vormen en om die overgave en tegelijk trots te mogen ervaren, is voor mij waarom ik zo graag bezig ben met Ponyplay.
Bepaalde onderdelen van ponyplay hebben hierbij mijn absolute voorkeur.
*Het dressuurdeel is voor mij absoluut een uitdaging, om de pony zo mooi mogelijk te laten stappen op de plaats, te laten lopen en bewegen als een Arabier met stijl en trots, waarbij de gehele lichaamshouding van de pony één is met de strijd die hij levert om zo goed mogelijk te kunnen presteren. Daarbij heeft de pony een hoofdstel op, en zijn staart zwaait mooi op het ritme waarin hij loopt mee.
*Ook aan het opzadelen en berijden van de pony beleef ik veel plezier.

Ik ben in het bezit van een volledige ruiteroutfit. Daarnaast een hoofdstel, staart, een zadel om jouw te kunnen berijden, natuurlijk ontbreken ook de rij- en dressuurzwepen niet.

Zelf heb ik helaas de ruimte niet in mijn studio om uitgebreid met ponyplay bezig te kunnen zijn. Ook een tuin om het buiten te kunnen doen ontbreekt.

Het is wel mogelijk om een uitgebreid ponyplayspel met mij ergens buiten te beleven. Hiervoor kun je dan bijvoorbeeld denken aan een bos, (hou er rekening mee, als dit jou iets lijkt, dat het niet mogelijk is bij een eerste afspraak).

 

Heb jijzelf vaker aan ponyplay gedaan en vind je het leuk om het eens met mij als jouw ruiter te beleven op een locatie die jij kent, dan is dat natuurlijk ook bespreekbaar.


© Mrs. Jacqueline

 

Terug naar Rollenspel