Opsluiting

Opsluiting, het woord zegt het eigenlijk al. Het worden opgesloten, aan je lot worden overgelaten en niet weten hoelang het duurt voordat de Dominant weer terug komt om je te bevrijden.

Claustrophilia, Een Fetish voor kleine ruimtes, opgesloten worden in beperking! In het Engels is daar een woord en uitleg voor die het waarschijnlijk nog het beste aangeeft en waarmee het absoluut onder de noemer van een Fetish kan gelden namelijk;

claustrophilia, The love or arousal of enclosed, tight places.

Voor veel mensen is dit een kick, een fantasie, een vorm van overgave, van loslaten, een spanning. Opsluiting kan voor een korte periode bijvoorbeeld een half uur, of voor een veel langere periode bijvoorbeeld een dag. Het gebeurd dan o.a. in een kooi, kast, daarvoor speciaal gemaakte gevangenisruimte, enz.

Opsluiting, op mijn website, anders dan machteloosheid (een ander stuk waarover ik heb geschreven). Toch word het ook benoemd onder hetzelfde Engelstalige woord. claustrophilia might be a name for wanting to be reminded of the body through spatial constraints.


 

Het met jezelf worden geconfronteerd zonder enige aandacht van een ander. Hierdoor kan het dat jij verschillende dingen gaat ervaren (wat is natuurlijk heel persoonlijk, net als de reden waarom jij vraagt om te worden opgesloten). Dingen als spanning, angst, overgeleverd zijn aan, emotie, controle verlies, vernedering, straf, enz.

 

In mijn beleving zijn er verschillende vormen van opsluiten. Opsluiting in een kooi, bench, gevangenis ruimte, enz. waarna iemand echt compleet aan zijn of haar lot wordt overgelaten Een vorm van opsluiting is ook wanneer ik iemand vast leg en dan aan zijn lot of haar lot overlaat.

 

Opsluiting kan daarnaast ook een ander “doel” dienen. Namelijk om de onderdanige juist heel duidelijk de machtsverhouding te laten zien/voelen. Dit kan bijvoorbeeld in een kooi of bench, en op verschillende manieren. Door de kooi heen praten naar mijn slaaf, mijn sub pijn toebrengen door de tralies van de kooi heen. Of juist “opgeilen”. Niet in de laatste plaats geeft het mij ook een kick om iemand in een kooi te zien, overgeleverd aan mijn grillen.

Ik ga proberen dat hieronder te verwoorden. Bij het echt opsluiten, dus aan zijn of haar lot overlaten van een persoon is het voor mij een spannend moment. Aan de ene kant ben ik verantwoordelijk en moet ervoor zorgen dat het goed met jou gaat. Tegelijkertijd is het een uitdaging te proberen aan te voelen wat er zich in jou hoofd en lichaam afspeelt terwijl jij bent opgesloten.

Want alleen dan kan ik een goed gepland moment kiezen om weer even binnen te stappen en te zien hoe het met mijn “slachtoffer”gaat.

Mijn idee bij opsluiting is wanneer ik het helemaal zelf kan indelen tijdens een (meerdere uren) sessie. Voor welke duur ik je alleen laat, hoe vaak ik je alleen laat, en op welke manier ik je alleen laat (natuurlijk zal dit wel altijd op een veilige manier zijn binnen jou lichamelijke mogelijkheden).
Dit geeft mij namelijk de gehele creatieve vrijheid waarom opsluiting iets is wat ik leuk vind binnen een sessie. Tegelijkertijd geeft dit jou het onverwachte binnen een sessie van het niet weten en het overgeleverd zijn aan mij, en mijn grillen.

Hierdoor kan het dus wanneer je een sessie (van meerdere uren) boekt met daarin verwerkt opsluiting, dat ik dat verdeel in meerdere stukken door de hele sessie heen.

Opsluiting kan op verschillende manieren een onderdeel zijn van, of binnen een sessie.
*In een rollenspel;
- waarbij er rondom een verhoor bijvoorbeeld een deel, of meerdere delen opsluiting in de sessie wordt verwerkt.
- Of de hond die in de bench wordt gestopt.
*Verder kan het een onderdeel zijn wat als “rustpunt” telt om een sessie te breken zeg maar.
Bij bovenstaande voorbeelden zijn het vaak kortdurende delen waarin een vorm van opsluiting gebeurd.

 

Natuurlijk kan het ook een geheel op zichzelf staand onderdeel binnen een sessie zijn (gecombineerd naast een actieve sessie). Hier gaat het meestal om een langere periode waarin iemand aanééngesloten is opgesloten bijvoorbeeld een uur.

Wil jij echt een keer ervaren wat het is om een aanééngesloten periode van 30 minuten of langer opgesloten te zijn, of is dat juist een heel belangrijk onderdeel voor jou binnen een sessie maak dat dan zeker bespreekbaar en geef dit aan in het gesprek wat wij vooraf hebben.

En wil je een ervaring erover lezen?

 *De eenzaamheid opzoeken.

 

© Mrs. Jacqueline

 

Terug naar mogelijkheden.

 

 

 Gekooide Nacht.
     of
 Gekooide Nacht-sessie.