Breathcontrol

Ademhalingscontrole, iemand de adem benemen en beslissen wanneer ik deze weer geef.

Een onderdeel wat mij een enorme kick geeft om te doen, een gigantisch gevoel van macht. Ook een onderdeel wat eigenlijk tot de harde/zware SM disciplines gerekend behoord te worden.

Ademhalingscontrole kan op een heleboel verschillende manieren worden gedaan. De simpelste vorm is gewoon met mijn hand de mond en neus van de ander dichthouden. De zwaarste vorm is iemand zijn mond en neus afsluiten doormiddel van bijvoorbeeld een volledig afgesloten hoofdkap. En natuurlijk liggen er tussen deze twee nog allerlei mogelijkheden om het in meer of mindere mate te doen.

Naar mijn idee is dit absoluut een spelvorm die zeker niet door iedereen gedaan mag worden, er kunnen behoorlijke risico’s aanzitten die vooraf zoveel mogelijk goed ingeschat moeten worden. Degene die de adem beneemt moet zich daarvan heel goed bewust zijn en ieder seintje op het juiste moment signaleren en er naar handelen.
Degene die het ondergaat moet een volledig vertrouwen hebben in de ander (mij) en moet voorafgaand compleet eerlijk zijn geweest op de gestelde vragen over o.a. ervaring, medische situatie, enz. Daarnaast moet degene zich bewust zijn van de risico’s die zo’n spel met zich mee kan brengen en deze willen nemen.

Ikzelf zal nooit de zwaarste vorm van braethcontrole doen omdat ik ten alle tijden op een veilige manier voor mijzelf maar zeker ook voor degene waarmee ik een sessie heb met SM bezig wil zijn.
Daarnaast schat ik per persoon in welke vorm van breathcontrole ik wel of niet doe en wat ik daarmee wil bereiken.

De vorm waarbij ik met mijn hand de mond en neus van de ander afsluit doe ik het meest.
De vorm waarbij ik een stukje rubber gebruik om de ademhalingswegen af te sluiten is een volgende stap hierbij is de rest van het gezicht vrij waardoor ik goed zicht heb op o.a. de hals, de ogen, de buik en de rest van het lichaam. En dit stukje rubber houd ik dan met mijn handen tegen de mond en neus waardoor ik het ook zo weer weg kan trekken en dus alles vrijmaak.
Bij de 3e vorm gebruik ik een hoofdkap waarbij er gaten zijn om met de neus door adem te halen. Deze gaten kan ik dan kortdurend afsluiten met mijn vingers. Deze laatste vorm die ik doe komt niet zo heel vaak voor omdat deze zeker niet voor iedereen geschikt/mogelijk is.
Dit heeft te maken met verschillende dingen zoals onder andere; heeft iemand ervaring met deze discipline, wat voor een sessievorm is iemand naar op zoek, wat verteld iemand in het voor gesprek en hoe, is iemand voor de eerste keer bij mij of ken ik de persoon heel goed, enz.

Tevens kan ik met een vorm van breathcontrole bezig zijn doormiddel van facesitting.
Ik laat de sub op zijn rug liggen met onder zijn hoofd een kussentje. Vervolgens ga ik op mijn knieën zitten waarbij aan ieder kant van het hoofd 1 been komt. Ik laat mij dan langzaam zakken op het gezicht van de sub waarbij mijn kleding en lichaam de mond en neus in meer of mindere mate afsluit. Omdat ik hierdoor nog mijn beide handen vrij heb kan ik vervolgens de sub tegelijkertijd nog wat plagen door bijvoorbeeld met de tepels te spelen, of het bovenlichaam zacht te strelen.

In al deze gevallen gaat het om een heftige, zeer intense sessievorm die ik met de ander beleef;
Macht hebben – nemen – geven - machteloosheid,
Vertrouwen krijgen - hebben - geven,
Overgeleverd zijn – zich willen overleveren,
Grenzen beheersen – respecteren – zoeken - verleggen,
Angst (doods) – krijgen – loslaten,
Closeness,
Erotiek,


Mrs. Jacqueline

Terug naar mogelijkheden