Touwbondage,

Als ik mezelf een beetje denk te kennen ben ik altijd het type van “men pakt een draadnagel en slaat het in een plank hout” geweest. Of te wel ik heb de genen gemist waarmee je kunt breien en punniken. Dit resulteerde in het feit dat ik bondage oorspronkelijk eigenlijk helemaal niets vond om mee bezig te zijn. Ik deed het wel maar dan alleen als middel tot even snel iemand vastzetten en pakte bij voorkeur al de bestaande materialen daarvoor zoals boeien.
Dit was geen enkel probleem toen ik BDSM nog puur als hobby deed en dus met maar een paar vaste privé slaven van doen had.

Tja, maar toen kwam het moment waarop ik de gelegenheid kreeg om van mijn hobby ook werk te maken en dan ga je werken in gerenommeerde studio’s. Ik kwam er al heel snel achter dat het dan toch net even anders werkt (er zijn wel degelijk subs die van touw houden). Nog los van het feit dat ik mezelf al heel snel betrapte op een honger naar leren, dat leren van wat ik nog niet machtig was en daaronder viel dan ook bondage.

De eerste studio was dat nog niet zo een heel erg groot probleem, de tweede studio was anders. Die momenten waarop er geen afspraken en sessies stonden en we met een klein team bij elkaar zaten, werden opgevuld met oefenen, bijleren, vaardigheden uitbreiden. Dus ik hoor een collega nog verschillende dingen zeggen zoals de fameuze uitspraak tegen 1 van die slavinnen en mij “ hup lopen naar de studio jij, we gaan bonderen oefenen”. En als we dan bezig waren en mijn collega had een deel touw bij die slavin gedaan (waarbij ik stond te kijken) riep ze dingen als “zie je, als je dit hebt en je doet dat, krijg je deze situatie en kun je o.a. dat en daar naartoe met je touw”. Ik stond erbij, letterlijk keek ernaar en dacht “het zal best, voor mij is het abacadabra, ik zie en snap het niet”. Onnodig te zeggen dat dit best een tijdje de situatie is geweest.

Maar ja, dan ben ik iemand die dat ook weer niet van mezelf uit kan staan en vind dat ik het moet (kunnen) leren. Niet in de laatste plaats omdat ik ook een perfectionist ben en er dus niet iets bestaat in mijn woordenboek van dat kan ik niet.
Met veel oefenen, veel kijken naar, veel leren over de anatomie, het eindeloos bekijken van filmpjes op internet en dat nog steeds doen, kan ik nu zeggen “ja ik kan het, ja ik snap het, ja ik vind het leuk om te doen, ja de uitdaging om te creëren is oneindig en uitdagend.
Touw, tja wat zal ik hier nu over vertellen. In ieder geval geeft touw mij de gelegenheid om al mijn creativiteit, inventiviteit, fantasie en inlevingsvermogen ten volle in kwijt te kunnen en is er geen enkele grens aan de mogelijkheden die ik bij het gebruik van touw heb. Ik vind het een heerlijk materiaal om te voelen wanneer het door mijn handen glijd tijdens het rijgen als ik met je lichaam bezig ben. Of dat nu is om je aan te kleden, vast te zetten, helemaal in te snoeren van top tot teen, of voor te bereiden in aanloop naar één van mijn brainstormen.

Het is een zacht materiaal, op je lijf voelt het heel lief en het geeft je warmte, maar het kan je daarnaast ook onverbiddelijk fixeren en machteloos maken. Langzaam zal ik je stukje bij stukje je bewegingsvrijheid ontnemen met als doel je willoos te maken voor de pijnigingen die ik bij je in petto heb. Of zal je uiteindelijk opgetakeld worden en hoog boven de grond schommelen bij alles wat je “gedwongen” wordt te ondergaan, simpelweg omdat je geen enkele uitweg hebt om gebruik van te kunnen maken. En jij misschien zelfs bij jezelf ontdekt dat het enige woord wat je die uitweg wel kan bieden niet iets is waarvan je dan gebruik wil maken. Omdat deze ervaring zo speciaal is dat je hem maar wat graag wil doorstaan en die grens niet alleen opzoekt maar ook verlegt.

Mijn touwen kan ik gebruiken als solo materiaal of als extra bij één van mijn andere mogelijkheden. De grootste lol beleef ikzelf wanneer ik de vrije hand heb in wat er in mijn gedachten ontstaat, wat ik jouw graag wil laten ervaren en welke beleving ik je graag wil geven om mee te kunnen nemen en te kunnen koesteren als mooie speciale herinnering.

© Mrs. Jacqueline

 Terug naar Bondage