Mijn planning voor 2019.


Traditie, wederom ga ik hier als altijd (sinds ik met deze pagina begon op 1 januari 2007 destijds) terug kijken naar het afgelopen jaar en vooruit in dit jaar. Het veertiende jaar van mijn studio, startend, zet ik natuurlijk ook deze traditie voort.


*De maand januari van dit net voorbij gegane jaar begon onverwacht heel enerverend goed en spannend met de nodige uitdagingen die gelijk al op mijn pad kwamen. Zo had ik deze maand al gelijk 2 feestjes in het verschiet, ieder op een eigen ingevulde manier, omdat de ander één jaar bij mij komend, vierden. Had ik aan het begin van de maand al een heerlijk vooruitzicht om mijn dame uit de USA weer te gaan ontvangen in april, in maart ook een feestje in het vooruitzicht met een dame die haar twee jaar bij mij vieren ging. En een goed afsluiten van het vorige jaar wat een heerlijk boekjaar was geweest. Helaas stond deze maand ook gelijk al in het "dag" zeggen van iemand. Een persoon die sinds 2006 mij had bezocht om keer op keer een hele mooie strijd te leveren binnen zijn ontdekkingstocht voor zichzelf naar zichzelf, samen met mij. Een persoon op leeftijd die zelf vond nu niet meer aan SM te kunnen doen om eigen genomen redenen binnen een alles of niets scenario. Of ik die mening nu deel of niet, ik kan niets anders dan mee moeten gaan in de keuze die hij daarmee gemaakt heeft voor zichzelf. Dat in beginsel is ook al SM en heeft alles te maken met eigen grenzen aangeven.

Ondanks dat ik met mijn hoofd natuurlijk wist dat dit ooit op de planning zou (kunnen) staan, moest ik toegeven, aan mijzelf, dat het met mijn gevoel toch heel anders lag. Ja dan wordt ik ook wel eens heftiger met mijzelf geconfronteerd dan vooraf voorzien of in te schatten is geweest. En wel of niet correct, voelde het voor mij als afgedankt worden, ik ben niet meer "nodig", bruikbaar.Een nieuw gestarte regel m.b.t. sessies in mijn studio had deze maand (nog) geen enkele gelegenheid gehad uitgetest te worden en aan het einde van de maand januari had ik dan ook mijn twijfels of ik wel een goede beslissing daarin had genomen. In februari bleek dat gelukkig wel degelijk, toen ik de bankrekening verblijden kon met sessiebedragen van nieuwe mensen. De enkeling die na een paar keer heen en weer mailen toch maar afzag van een afspraak, (een reden als excuus welke geen reden is), kon ik niet anders teruggeven dan dat het zijn gemis is. Als jij van mij verwacht dat ik jouw serieus en echt benader mag ik dat andersom ook verwachten.

In maart haalde ik opnieuw opgelucht adem omdat alles gewoon doorliep en boekingen bleven volgen. En begon echt in te zinken dat met deze gestarte beslissing, er wederom een nieuw tijdperk is aangebroken.

Ik ben al verschillende keren eerder, de eerste geweest, die iets voor elkaar had gekregen in mijn specifieke vakgebied, (tot dan nooit ervoor was gedaan/gelukt of niet bestaan had) tot dan toe. Ook nu de eerste in mijn vak waar iemand terecht kan bij reservering via storting/overschrijving. Belangrijker nog misschien, waar een niet bekende niet terecht kan, zonder reserveringsbedrag.

Ook nu weer een mijlpaal want hiermee kan ik mijn agendatijd invulling geven aan mensen die echt willen, in plaats van de gene die voor de lol frustreren. En mij zowel jouw als serieuze persoon in het verlengde daarvan tekort doen.*In april van het afgelopen jaar werd ik 50 en ik heb mij nog nooit zo jarig gevoeld. Een heel stuk heb ik erover geschreven. April werd ook heel speciaal omdat ik juist in die maand sessieafspraken had staan met drie van de dames die mijn studio rijk is. Ben je nieuwsgierig naar hoe mijn verjaardag was, lees het op mijn Memorie pagina (Hoe jarig zijn een weeeek kan overtreffen).*En toen kwam mei en de datum dat de AVG in werking ging treden. Tot mijn stomme verbazing waren er die ik hoorde zeggen "oh geld dat ook voor jouw dan?" Met een combi van stomheid geslagen en irritatie hoorde ik mijzelf antwoorden "ja, wist jij nog niet dat ik bedrijf had dan?" Uiteindelijk heeft het drie en een halve week gekost dat ik er mee bezig ben geweest. Een tijd die voornamelijk ging zitten in het heen en weer mailen en dingen doorspreken met een jurist gespecialiseerd op IT gebied. Tegelijkertijd betrapte ik mij erop zelfs die nog te moeten "leren" want een één op één zoals het altijd overal gaat en van toepassing is, werkt logischerwijs om verschillende redenen natuurlijk niet voor mijn bedrijfstak. Uiteindelijk kwam dan toch nog alles goed.

Ook in deze maand moest ik over, van mijn oorspronkelijke websitehulp naar een nieuw persoon. De "oude" tot dan toe, persoon had aangegeven te gaan stoppen met websites en een heel andere weg in te slaan.*En in de zomer was inmiddels de tweede periode van Tropische temperaturen achter de rug. Wat in mijn studio nog meer een uitdaging werd. Daarnaast bleek ook mijn computer last te hebben van deze extreme temperaturen en meer dan eens niet vooruit te branden. Gaat er bij jouw, dit lezende nu een lichtje branden, dat mijn antwoord op je mail, zo lang op zich liet wachten? Alsnog mijn excuus dan in deze.

Ik (be)antwoord je mail meestal binnen 24 uur na ontvangst ervan. Is dat niet het geval is er een reden voor (geen internet, helemaal niet/of later pas ontvangen in mijn inbox, bijvoorbeeld). Of het is om welke reden een mail waar ik wat uitgebreider tijd voor moet nemen om te kunnen antwoorden. Soms ook omdat ik een onder voorbehoud reservering in afwachting heb, voordat ik jouw kan antwoorden. Maar je krijgt altijd binnen een paar dagen in het uiterste geval antwoord op je schrijven van mij terug.

Dit vermeld ik hier nog even expliciet omdat gaandeweg het jaar ook een paar incidentele? keren bleek dat ik mail gewoonweg echt niet ontving, dus krijg jij echt niets terug neem dan even de moeite opnieuw contact met mij te zoeken.*Ook dit afgelopen jaar frustraties door tv, bij verschillende omroepen/zenders. Programma's waarvan ik achteraf hoopte (tegen beter weten in) dat kijkcijfers laag zouden zijn. Het ene programma in een item tegenstrijdigheden alom in één zin, negatief en een niet kloppende werkelijkheid geprojecteerd. Of moet ik hier eigenlijk zeggen "het verkeerde beeld wat altijd al wordt geprojecteerd, weer neergezet". Om het af te toppen werd de vertelde handeling ook nog compleet in beeld gebracht. Natuurlijk levert dat de meeste kijkcijfers en dus reclame inkomsten op. Hoe groter het schokeffect the better it sells.

Ik ken de verschillen wel. Het "gewone" publiek kan dat niet, die kijken tv en horen het "woord" sm. De logica ontbreekt mij hier dan ook volledig. Het heeft niets te maken met wat SM is in de kern. De tegenstrijdigheid in die zin maakt alleen maar dat SM in een (nog grotere) verdomhoek blijft en zorgt voor reacties als "zie je wel......".
En dan was er nog dat andere programma.
Natuurlijk zat daar een slechte/moeilijke jeugd/verrotte ervaringen uit het verleden in, als standaard uitleg waarom de meesteres dan maar sm is gaan doen. Drama wat ten grondslag aan de keuze lag. Ook hier weer een niet kloppend beeld geprojecteerd, van iets, wat men toch al heeft.

Ik leef mee met al die mensen die SM willen ervaren omdat het in hun genen zit en een deel van hen is. Waarbij het niets te maken heeft met iets anders dan dat.
En jazeker, ik leef ook mee met diegene die een mishandelingssituatie hebben moeten doorstaan ergens in hun leven. Die dat helemaal niet als een excuus gebruiken om met SM bezig te zijn, ook niet ten gevolge van, aan SM begonnen zijn. Het één heeft namelijk helemaal niets met het ander te maken.
Ook hierbij heb ik mijn nagels met moeite niet opgegeten uit frustratie en realiseerde dat dit ook een punt is wat nog heel lang een verkeerd beeld neerzetten zal.


Hoe kun je dan in godsnaam werken aan veranderingen die a, je Professie te goede zouden komen en een andere oogopslag kunnen geven naar mij en wat ik doe, de acceptatie ervan. En b, je weer een stukje verder zouden brengen in het hebben van dezelfde rechten als andere ZZP ers.

Dat het nog een heel lange weg te gaan is, mede door dit soort beeldvorming in televisieprogramma's, bleek wederom al snel erna toen deze mail bij me binnenviel (van m'n assurantietussenpersoon), nadat ik eerder vragen bij hem had uitgezet.

----Zoals afgesproken heb ik meerdere verzekeringsmaatschappijen benaderd met de vraag wat uw mogelijkheden zijn voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met het volgende resultaat. Van alle benaderde partijen krijg ik te horen dat ze geen mogelijkheden hebben voor uw beroepsgroep. Ondanks dat we dit verwacht hadden, is het toch teleurstellend. Helaas kan ik u niet beter berichten.----
En mocht je nu denken ja maar dat heeft natuurlijk te maken met het opgeven van ziekte of zo, nee zo ver was ik nog helemaal niet, mijn tussenpersoon is voelsprieten uit gaan zetten vanuit een blanke situatie (zzp, smstudio, eigen bedrijf, bestaansduur).*Ook "speelde" het getal 10 gaandeweg dit afgelopen jaar voor mij persoonlijk weer een "rol", op een andere manier, dat wel. Eind 2018 is het 10 jaar geleden dat ik mijn partner verloor. Nu pas heb ik gelegenheid rouw toe te laten en dat maakte tegelijkertijd dat missen/gemis een grotere rol ging spelen in mijn gevoel. Nu het eindelijk allemaal makkelijker ging komt alles wat geparkeerd was uit de parkeerstand als een "duivel uit een doos". Gaandeweg het jaar raakte mijn hoofd dan ook steeds voller. Altijd vind ik het moeilijk waar de lijn te trekken (hoeveel deel ik met je en tot waar blijft de grens met zakelijk), maar het één is niet perse los van het ander. De laatste jaren waren privé hel en dat kwam er dit jaar uit.

Ik geef aan jouw, van mijzelf 100% zo niet meer, om je te gunnen. Daarbij zal ik altijd met respect met jou en je gevoelens omgaan, zuinig zijn op wie jij bent en je grenzen respecteren. Ik zal nooit kwetsen om te kwetsen (zoals iemand dat mij als een compliment gaf).

Mijn lifestyle bestaat uit de studiosessies, vrijwilligerswerk en nog zoveel meer, jij die mij kent weet wat ik je geef. Jij weet als geen ander wat je bij mij hebt en op welke manieren. Een groot deel komt voort uit hoe ik in mijn lifestyle wil staan . Een deel ervan heeft met niets anders te maken dan respect hebben voor jouw, van mens naar mens.

Naïef heb ik er geen rekening mee gehouden dat het helemaal niet bij iedereen hetzelfde is. En dat heb ik de laatste jaren behoorlijk moeten bezuren en heeft enorme impact achtergelaten. Mensen die profiteren en uitspraken doen als "ik zou er nog geen dubbeltje voor betalen".
Welkom geheten, omdat het bij mij "hoorde", in zijn huis. En na zijn overlijden durfden zeggen dat mijn partner nooit mijn partner is geweest. Mensen die mijn volledige vertrouwen hebben gebruikt en misbruikt en volledig teniet hebben gedaan.

Daarnaast kan ik zelf ook een boetekleed aantrekken. Jaren hebben we (hij en ik) gestreden tegen zijn ziekte, mijn angst hem te verliezen heeft mij, tegen zijn einde, dingen laten doen waar ik niets anders meer mee kan dan mijzelf schuldig over blijven voelen.
Het maakte dat ik niet eens meer over hem durfden te praten, zijn naam hardop durfde te laten vallen en mij misplaatst schuldig voelde als ik dat een keer wel deed.

Gelukkig is dat nu anders. Schuldig over die laatste periode zal ik mij altijd blijven voelen, maar het over hem hebben en zijn naam uitspreken mag ik van mijzelf nu weer.

Ik wil hier dan ook even extra jouw bedanken omdat ik het heel lief vind en het mij een grote steun geeft dat jij een berichtje stuurt (als zijn datum dichtbij komt), laat weten aan mij te denken, dat jij gewoon af en toe even naar iets vraagt/begint, zonder dat je van de rest op de hoogte was/bent. Jij die ineens even opbelt omdat je niets van mij voorbij ziet komen en checkt of het goed met mij gaat, Jij die mij even mij liet zijn in mijn emotie. Dank je.
* Het afgelopen jaar was voor het eerst dat ik geen kerstactie had opgezet, mede o.a. door wat ik hierboven schreef. Dit afgelopen jaar moest ik even aan mijzelf en mijn enorm volle hoofd en bijkomende emoties geven wat maakte dat ik niets had kunnen bedenken.

Hoe leuk is mijn kerst toch onverwacht geworden en wat ben ik verwend op echt alle dagen. Wat een eer ook om van jou te horen te krijgen dat dit je mooiste kerst ooit is geweest, toen jij de 2e mijn studio verliet, dank.

Wat leuk ook dat ik "ouderwetse" kerstkaarten in de bus mocht ontvangen. Ben jij degene die een rechthoek kaart met in goud glittertekst christmas, persoonlijk in mijn bus hebt achtergelaten? Ik hoop nog uit te vinden wie jij bent, helaas ontbreekt het "vallende kwartje" voor mij, maar wil je graag bedanken als ik je zie/spreek.

Ook per mail ben ik zeker niet vergeten, dank ook daarvoor.

*Ook dit jaar heb ik hele leuke dingen in het vooruitzicht staan zoals o.a. een 2 jaar vieren feestje, een 3 jaar vieren feestje, ook mijn girl komt wederom uit de States al in het begin van dit jaar.*Dit jaar wil ik even een extra dank uitspreken aan "mijn" fotograaf. Iemand die al sinds jaar en dag voor mij klaarstaat om mij op de gevoelige plaat, zo gevoelig mooi mogelijk, vast te leggen. Misschien ben jij degene die hem kent omdat hij bij jouw sessie en fotoherinneringen moment is geweest. Misschien ken jij hem niet maar gaat dat dit jaar veranderen omdat jij mij vraagt, hem bij jouw sessie ook aanwezig te laten zijn. Misschien wordt jij wel mijn "nieuwe" fotomodelslachtoffer. Of zal jij hem nooit ontmoeten maar geniet jij, van mij, extra door zijn werk waarop ik ben vastgelegd. Of heb jij, via mij, op een andere manier een incounter met hem gehad.

Naast "mijn" fotograaf is hij ook al heel wat jaren een heel dierbare vriend en een opleider/hulp/meedenker bij mijn bondage avonturen en overige hersenspinsels. Daarom wil ik hem hier even extra benoemen en hoop nog heel lang "gebruik" van hem te mogen maken en hem als heel dierbare vriend te mogen rekenen.*Blijft natuurlijk dat jij al het nieuws, zoals altijd, als eerste in mijn lopende balk op de weetjespagina kunt vinden.*Mijn vorig jaar nieuw gestarte regel (nieuw alleen bij reservering vooraf) blijft. Het heeft mij veel rust, bergen minder frustratie en veel meer ontspanning opgeleverd.
En, net als de vrachtwagen (Coca Cola kerstreclame) is "gekopieerd" (de postcodeloterij) worden ook de vernieuwende dingen van mij na/in-copie gedaan.
Het heeft geen heel jaar geduurd als blijkt (in november van het vorig jaar) dat dit idee overgenomen is door andere(n).
Bij mij kan het de boeken in als wederom iets, wat in het beroep SM, een blijvende serieuze verandering heeft gemaakt door mijn harde inventieve werk en steeds vernieuwende bedrijfsvoering.*Vanaf mijn website doorklikken naar fora waar ik ook een profiel heb sinds jaren kan niet meer vanaf heden. De link is verwijderd omdat het in mijn beleving geen toevoeging meer is om je mee kennis te laten maken via mijn website. De onbeschoftheid is helaas ook daar (net als op twitter en andere sociale mediakanalen) op doorgesijpeld.
*Vorig jaar schreef ik een nieuwe button op mijn website te gaan plaatsen onder de naam Ik zoek, met de bredere uitleg die ik daarbij had geschreven.
Maar het was er uiteindelijk niet van gekomen, dit jaar wel. In de rij buttons zie je deze nu ook staan.
Om de daad bij het woord te voegen heb ik ook gelijk de eerste zoek dingen op die pagina daar geplaatst. Mijn vraag kijk er (af en toe) eens, misschien heb jij iets/weet jij van iets wat ik zoek. En kun je mij daarmee helpen.
*Mede door de AVG is het afgelopen jaar mijn gastenboek in de staat zoals deze er altijd was verdwenen, Ik heb nog een poging ondernomen hem in de oorspronkelijke staat terug te plaatsen maar dat werkte niet. Sinds kort heb ik een nieuw alternatiefmodel gastenboek waarvan ik hoop dat jij het uitnodigend vind. Ik heb als doel een echt nieuw gastenboek uiteindelijk wel weer terug te plaatsen (al de berichtjes van het oude heb ik nog), en als dat gebeurd gaan natuurlijk ook de huidige berichtjes daarnaar over.

Ook de chat leverde een probleem op want bij wie liggen de AVG regels als ik de chat gebruik, maar deze van een ander is. Wat maakte dat ik nauwelijks online heb gestaan mede daardoor. Inmiddels kan ik gelukkig weer wat vaker online.*Ook gaandeweg het vorig jaar merkte ik dat er in mij veranderingen plaats vinden die te maken hebben met mijn beleving en gevoel binnen SM en dus ben ik gaan uitproberen, zeg maar opzoek naar 2.0.

Misschien is het iets van "op je donkerste momenten kom je op de beste ideeën" wanneer je merkt toch steun te missen van een eigen iemand. Dit jaar ga ik door met "opnieuw" uitvinden. Dus er komen veranderingen (sommige wat eerder merkbaar dan anderen misschien) in de studio zelf, op mijn website (waar jij in meer of mindere mate misschien ook wat van zal merken).* Natuurlijk sta ik ook dit jaar op 1 januari weer online, ik ben benieuwd of jij me verrast en gezellig even binnenvalt om dit jaar in te luiden.


*Sluit ik af met te zeggen; veel plezier ook dit jaar met het rondneuzen en lezen op mijn website. Natuurlijk hoop ik (wederom) hele speciale momenten/sessies met je te mogen beleven.
Als ik je (nog) niet persoonlijk ken, je te mogen leren kennen en ontmoeten in de studio.


©Mrs. Jacqueline

 

Klik op de schoentjes om terug te keren.

 

Dat het een knallend 2019 mag worden in alle opzichten. En op honderden manieren tijdens mijn sessies met jouw.

That it will be a spectacular 2019 in every way during my sessions with you.